Vissza a térképre Súgó

Gyere, járd be velünk a Földet!

Földrészről földrészre kalandozunk, és közben az agytornákkal felmérheted és pallérozhatod gondolkodási képességeidet, a feladványokkal pedig az iskolai tananyaghoz kapcsolódó feladatokat oldhatsz meg.

CsibÉSZtúra általános leírás /pdf/

A honlap használatához, az összes tartalom eléréséhez regisztrálnod kell. Ezt a regisztráció gombra kattintva teheted meg. Regisztrációhoz személyes adataidat, felhasználónevedet és egy jelszót is meg kell adnod. Fontos, hogy pontosan töltsd ki az adatokat!

Amennyiben már van Microsoft, Google vagy Facebook azonosítód, akkor annak használatával is regisztrálhatsz az oldalon.

Regisztrálni lehet diák és mentor szerepkörben.

A regisztráció után a belépés gombbal kezdheted a kalandozást.

A főoldal világtérképén az egyes kontinensekre kattintva érheted el az ott rejtőzködő agytornákat (lila ikon) és feladványokat (narancssárga ikon). A főoldalra az egyes oldalakon található földgömb ikon segítségével juthatsz vissza.

A honlapon 25 agytornát és 500 feladványt találsz, melyek közül néhány ízelítőként regisztráció nélkül is elérhető, a teljes tartalomhoz azonban csak regisztráció után lehet hozzáférni.

Minden játék elérhető a menüpontokból is.

Az agytornák egyes gondolkodási (kognitív) képességek felmérését és játékos fejlesztését szolgálják. Itt tesztelheted és fejlesztheted például a reakcióidődet, rövid távú emlékezetedet, téri emlékezetedet, vagy akár a kombinációs készségedet.  A agytornák működésének pontos leírását és a pontozást a játékok ikonjaira kattintva találod.

CsibÉSZmérce létrehozása oktatási anyag /pdf/

A gyakorló feladványok az iskolai tananyaghoz kapcsolódó feladatsorok. Ezekkel tantárgyi tudásodat mélyítheted el, vagy gyarapíthatod ismereteidet. A feladványokat tantárgyi és osztályi besorolásban is megtalálod, közöttük a kereső segítségével válogathatsz.

A feladványokhoz minden esetben tartozik a diákoknak, illetve a tanároknak szóló leírás, mely kérdéses esetekben segít a feladatok értelmezésében, illetve javaslatokat fogalmaz meg azok felhasználására.

Minden feladványban 6 különböző tartalmú feladatot találsz. Egy feladvány elvégzése után eredményedet %-ban mutatjuk meg.

Amint elkezdted megoldani a feladatokat, a menüben megjelenik az ellenőrzés gomb. Ha erre kattintasz, láthatod, hogy helyes-e a válaszod. A legtöbb feladványnál ekkor még van lehetőséged a javításra (pl. az elemeket át- vagy visszahelyezheted a halmazba, vagy felülírhatod a korábbi megoldásodat). A pontozásnál a hibás megoldásokat figyelembe vesszük.

Az ellenőrzés gombra kattintáskor megjelenik a megoldás gomb is. Ezzel tudod megnézni a helyes megoldást és azt is láthatod, hogy mi az, amit te nem jól adtál meg a feladatban. Itt már nincs lehetőséged javítani és módosítani a korábban megadottakon. A megoldás gombra kattintás után a következő gomb jelenik meg, amivel a soron következő feladathoz lépsz.

A csibÉSZteszt célja már az ismeretek felmérése, nem pedig a gyakorlás. A menüpontra kattintva kereső jelenik meg. Itt állíthatod be, hogy milyen osztályhoz és tantárgyhoz kapcsolódó csibÉSZtesztet szeretnél megoldani. A rendszer a kiválasztott kategóriához kapcsolódó tartalmak közül összeállít számodra egy teszt-feladatsort. Itt az ellenőrzés gombra kattintás előtt van lehetőséged arra, hogy javíts vagy módosíts a feladat megoldásában. Ha az ellenőrzés gombra rákattintasz, azonnal megmutatjuk a helyes megoldást. További módosítási lehetőséged nincs. A következő gombbal tudsz továbblépni. Egy tesztsor végén %-ban kapod meg eredményed.

A honlap tartalmai között a jobb felső sarokban található szabadszavas kereső segítségével is böngészhetsz.

A személyes oldaladon láthatod az agytornákban, feladványokban elért eredményeidet, feladatokra, tantárgyakra lebontva is. Itt érhetőek el az agytornák toplistái is. A rendszeren belüli kapcsolataidat társaiddal és mentoraiddal itt adminisztrálhatod. A neked küldött feladatok szintén a személyes oldalon jelennek meg és legjobb eredményeidből itt készítheted el csibÉSZ okleveledet is.